ZANDSTRALEN


Voorbehandeling van de te behandelen materialen door pneumatische reiniging. Staalkorrels of corund worden door middel van perslucht overgebracht op het oppervlak. De korrels of het corund zijn scherphoekig waardoor het oppervlak diep gereinigd wordt tot alle walshuid, roest of oude verflagen volledig verwijderd zijn. Hierdoor ontstaat een zuiver opgeruwd oppervlak klaar voor verdere behandeling.


Wij maken onderscheid tussen 2 soorten straalmiddels: staalkorrels en corund.


Stralen met staalkorrels Deze behandeling is geschikt voor harde niet-vervormbare materialen. Toepassingen: hekwerk, staalconstructies voor in de bouwsector, gietijzeren onderdelen, ...


Stralen met corund Deze behandeling wordt toegepast op non-ferro metalen zoals aluminium, inox en zinkoppervlak.


Toepassingen: metalen schrijnwerk, motoronderdelen, velgen, carrosserie-onderdelen, trappen & leuningen voor binnentoepassingen, ...


METALLISEREN

Metalliseren is het aanbrengen van een laag zink of een legering zink-aluminium op een gestraald stalen oppervlak. De metallisatiedraad smelt ter hoogte van het pistool en wordt aangebracht op de te beschermen constructies. Het verhardt onmiddelijk na contact met staal. De laagdikte wordt bepaald in functie van de omgeving waar de constructie aan blootgesteld zal worden.


Metallisatie zorgt voor een langdurige bescherming van u constructies tegen roest en corrosievorming. Er is geen vervormingsrisico aangezien er geen opwarming gebeurt van de constructie. Metalliseren is economisch efficiƫnt doordat het de kosten en de onderhoud van het materiaal sterk vermindert.


Toepasbaar op allerhande nieuwe als bestaande constructies mits een goede voorbehandeling door middel van stralen.

Bel ons: 0484/40.96.57     BTW BE 0883.935.462

Copyright @ All Rights Reserved

E-mail ons: info@poli-tech.be