VERDICHTEN – HOOGGLANS POLIJSTENHoogglans verdichten van velgen is een slijp proces waarbij in meerdere stappen de velg geschuurd wordt. Dit proces wordt uitgevoerd in een hoogglans verdichtmachine die, met onder andere keramische kegels, de velgen zeer gelijkmatig polijst. Deze bijzondere kegels zorgen ervoor dat de poriën van het aluminium dicht gewreven worden.


Dit brengt een aantal voordelen met zicht mee:

Doordat het oppervlak van de velgen gladder is geworden, heeft vuil geen kans om zich aan de velgen te hechten.

Het hoogglans verdichten gebeurt machinaal en zeer gelijkmatig, waardoor het resultaat perfect is.

Doordat hoogglans verdichten voor een groot deel een geautomatiseerd proces is, kunnen wij dit zeer voordelig aanbieden.


Het verdichtingsproces omvat een aantal stappen, waarbij de leveringstijd ook afhankelijk is van het soort aluminium. Dit gebeurd doordat de machine een trillende beweging maakt met behulp van polijstkegels, compound en water.

In de eerste stap worden de velgen voorgeslepen (giethuid verwijderen). De machine maakt trillende bewegingen met behulp van keramische polijstkegels, compound en water. Dit proces kan tot 15 uur duren.

Bij de volgende de stap gaan de velgen terug de machine in voor een drietal uur. Hierbij worden er fijnere polijstkegels gebruikt waardoor de velgen er fijn geslepen (voorgepolijst) uitkomen.

Bij de laatste stap gaan de velgen terug de machine in om maximum 3 uur bewerkt te worden. Bij deze stap worden er opnieuw fijnere polijstkegels en andere compound toegevoegd. Tijdens deze laatste stap verkrijgen de velgen hun mooie glans.

Bel ons: 0484/40.96.57     BTW BE 0883.935.462

Copyright @ All Rights Reserved

E-mail ons: info@poli-tech.be