POEDERLAKKEN


Poederlakken is een elektrostatisch proces waarbij door middel van lucht, negatief geladen poederdeeltjes op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Het materiaal gaat vervolgens in een oven waarbij door hoge temperaturen het poeder smelt en zo aan het materiaal blijft kleven.


Bovendien is poederlakken een milieuvriendelijk proces aangezien er geen solventen vrijkomen. Het heeft als grootste voordeel dat het uiterst slijtvast is. Er wordt gebruik gemaakt van epoxypoeders en polyesterpoeders.


Epoxypoeders worden gebruikt voor binnentoepassingen zoals meubilair, maar ook als primer om betere oppervlakte-eigenschappen te bekomen. Epoxies zijn beter chemisch bestendig en bieden hierdoor een betere anticorrosiebescherming dan polyesters. Epoxies zijn niet geschikt voor buitentoepassingen aangezien deze niet UV-bestendig zijn.


Bij het poederlakken wordt een laklaag op een reeds voorbehandelde ondergrond aangebracht. Wij bieden de klant een optimale kwaliteit door een 2-lagensysteem te hanteren. Een eerste laag, de grondlaag : een epoxyprimer Een eindlaag: polyesterlak


Er is een uitgebreid gamma aan toepassingen: staal, ijzer, aluminium (enkel binnentoep.) en inox Bijvoorbeeld: velgen, trappen, hekwerk, constructies, radiatoren, tuinmeubelen, leuningen ..


Tevens kan de klant zelf een keuze maken uit het RAL kleurenpalet, metallics, structuren en indien gewenst ook NCS kleuren op bestelling!


Bel ons: 0484/40.96.57     BTW BE 0883.935.462

Copyright @ All Rights Reserved

E-mail ons: info@poli-tech.be